Чудеса і благодаті

На чудеса та благодаті не довелося довго чекати. Того ж року восьмирічна Кароліна Ненін із парафії Сен-Жермен, яка заразилася холерою, одужала після того, як сестри дали їй медальйон. 

Через рік, 13 червня, військовий з Алансона, відомий «атеїст і богохульник», почав молитися після того, як сестри дали йому медальйон. 

У січні 1842 року сталося видовищне чудо, одне з найяскравіших в історії Церкви. Молодий французький єврей Альфонс Ратізбон, якому раніше його друг почепив на шию медальйон, на хвилинку зайшов до храму Сан Андреа делла Фратте в Римі. Помітивши в бічній каплиці зображення прекрасної Жінки з Чудотворного Медальйона, він опустився навколішки. В цю ж мить він зазнав просвітлення і вийшов із храму наверненим. 31 травня 1842 року він був охрещений та прийняв Перше Причастя в монастирі отців-єзуїтів. Через чотири дні його навернення було визнане декретом Папи за справжню дію Бога за посередництвом Пресвятої Діви Марії. Альфонс став священником і заснував згромадження Божої Матері Сіонської, харизмою якого стало навернення євреїв у католицизм. 

22 серпня 1845 року Джон Генрі Ньюмен, англіканський богослов, який цікавився вченням Католицької Церкви, одягнув собі на шию Медальйон. Через два місяці він став католиком.

Джерело: CREDO: https://credo.pro/2020/11/40191